Ingrediënten:
– 11 hardgekookte eieren
– 10 plakken gerookte bacon (2 millimeter dik. Wij gebruiken buikspek van de slager en snijden deze op de snijmachine, maar voor thuis kun je ook gesneden ontbijtspek of uitgebakken bacon plakken van de supermarkt gebruiken.)
– 628,5 gram mayonaise
– 10 gram mosterd
– 1 limoen
– 21 gram bieslook
– 2,2 gram korianderpoeder
– 2,2 gram komijnpoeder
– Tuinkers
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kook de eieren in tien minuten hard en laat ze schrikken in koud water totdat ze helemaal afgekoeld zijn.
Snijd de bieslook en rasp de limoen.
Mix de mayonaise met de mosterd, de fijngesneden bieslook, de limoenrasp en het komijn- en korianderpoeder in een grote kom.
Pel de eieren en hak ze in stukjes. Let op: snijd ze niet te fijn want we willen het ei wel goed kunnen proeven.
Meng daarna de eieren samen met de mayonaise-basis.
Proef kritisch en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de plakken bacon over de plaat.
Zet de plaat in de oven en bak de bacon in circa 8 minuten tot de bacon egaal bruin is.
Wil je ze extra crunchy? Zet een rooster op de bakplaat en laat de bacon hierop bakken, het vet druppelt dan naar beneden op het bakpapier en dát scheelt weer schoonmaken.
Snijd de bacon fijn en bestrooi de crumble over de eiersalade. Top af met tuinkers en voila; de enige echte Bollino’s eiersalade kan op tafel.
Reserveer nu voor de lunch in Apeldoorn en geniet van de beste broodjes en snacks!